Bel: +31852082788!
Ledigen en reinigen Vetafscheider

Vetafscheider

Wat is een vetafscheider?

Vetafscheiders zijn bedoeld om vettige afvalstoffen, zoals overtollig dierlijk vet of olie, te scheiden van de normale afvalproducten in rioleringswater. Hierdoor wordt voorkomen dat deze stoffen zich kunnen afzetten in het rioleringsstelsel en er een verstopping in de riolering ontstaat. Voornamelijk in de horeca en andere facilitaire afdelingen zijn vetafscheider van groot belang en zelfs verplicht. Ook dienen  vetafscheiders te worden gebruikt bij bedrijven waar plantaardige en/of dierlijke vetten vrijkomen in de afvalwaterstroom, zoals slagerijen, vis verwerkers en bakkerijen. Deze regelgeving bestaat puur om het openbare riool te beschermen tegen verstopping.


Hoe moet een vetafscheider worden onderhouden en geledigd.

Het is belangrijk dat wanneer u een vetput bezit, deze regelmatig wordt geleegd. Een overvolle vetafscheider zorgt niet alleen voor verstoppingen in de afvoer maar veroorzaakt ook stankoverlast. Om soort gelijke problemen te voorkomen is het belangrijk dat u het legen van de vetafscheider laat uitvoeren door een professioneel bedrijf zoals Allrioolservice. Zo bent u er altijd van gegarandeerd dat alles volgens de wettelijke regels verloopt en zowel u als uw klanten niet voor ongewenste verrassingen komen te staan.

Wat kunt bij het onderhouden en ledigen van u vetafscheider van Allrioolservice verwachten?

Het professionele team van Allrioolservice heeft geavanceerd materiaal tot zijn beschikking om uw vetafscheider en het omringende leidingsstelsel vakkundig te reinigen. Hierdoor wordt een langere levensduur van uw afscheider gegarandeerd.
Ook kunnen wij voor u berekenen hoe groot een nieuwe vetafscheider zou moeten zijn om de juiste doorstroomsnelheid te garanderen. Natuurlijk houden wij ons hierbij aan de meest actuele NEN-normering. Wij bieden u het beste onderhoud tegen een scherp tarief.